JuhaSalden Asiaa Aviapoliksen alueelta

Hallituksesta ja heidän valheistaan

Olen ollut köyhyysaktivisti jo vuosien ajan. Koskaan aiemmin ei aikuisikäni aikana ole kuitenkaan köyhiä kohdeltu yhtä kurjasti, kun tänä aikana. 1990 - luvun lama oli murhenäytelmä, josta voisi kirjoittaa loputtomasti. Pääministeri Juha Sipilän hallituksen aikana on tehty joukko uusia raskaan luokan virheitä, toimeentulotuen perusosan maksatuksen siirtäminen Kelaan on kaikista merkittävin.

Nelosoluen myynnin siirtyminen ruokakauppaan sai runsaasti mediahuomiota. Ilman aktivisteja ja sosiaalista mediaa olisi työttömien aktiivimalli tai oikeastaan pakkolaki työttömien ihmisten kurjistamiseksi jäänyt vaille sen ansaitsemaa huomiota. Hallituspuolueissa kuitenkin kiistetään sen olevan rangaistus, vaan pikemminkin taloustieteellinen fakta jolla saadaan työttömät työllistymään työpaikkoihin, joita ei edes ole. Tai sitten vaihtoehtoisesti aloittamaan uusi ura yrittäjänä.

 

Yritystoiminnan aloittaminen vaatii usein alkupääomaa, jota ei vuosikausia työttömällä ole. Tämän lisäksi valtiovalta on säätänyt lailla, että saadakseen Y-tunnuksen tarvitaan puhtaat luottotiedot. Muuten sellaisen saaminen jää haaveksi. Y-tunnuksen puuttuminen taas johtaa siihen, että kaupanteko niin valtion, kun monen julkisen yhteisön kanssa on mahdotona.

 

Joululahjaksi moni työtön, sairas ja pienituloinen eläkeläinen on saanut Kelalta oikein lämpimän yllätyksen, jonka varmasti muistaa pitkään. Se on virheellinen perustoimeentulotuesta tai ensisijaisesta etuudesta annettu virheellinen päätös. Suuressa mittakaavassa tämä näyttää liukuhinalta tehtailulta ja kun muistaa pääministerin taustan yritysjohtajana, sekä jo häneen aiemmin kohdistuneen kritiikin johtaa valtiota, kuten yritystä johdetaan,niin mieleen tulee kirjanpidollinen temppu jolla saadaan tilastot näyttämään paremmilta, mitä ne oikeasti ovat. Tämän tempun maksajana ovat sitten ne tuhannet ihmiset, joiden joulusta tulee lähinnä pitkäperjantaita muistuttava kärsimysnäytelmä. Yksilön tasolla subjektiivisena tuntemuksena tämä on varmasti lähempänä oikeaa oleva havainto, kun yksikään halituksen antama vakuutus. Rahojen puuttuessa, virastojen ollessa suljettuna katsot lähinnä sivusta muiden nauttiessa joulun riemujuhlaa ja nälän kurniessa ja sen kuuluisan harmituksen hiertäessä rakon lailla.  Kelan valitusprosessi taas kestää kauan ja monen kohdalla ovatkin uudet sanktiot päällä, ennenkuin nämä virheet ovat korjattu. Silloin ne vain hiukan korjaavat kaavailtuja leikkauksia.

 

Yritysmaailmassa vastaavaa tilastojen korjausta kutsutaan kirjanpitorikokseksi. Pääministeri Sipilä ja valtionvaraministeri Orpo kutsuu tätä  hyväksi valtionpidoksi. 

 

Kalja kusettaa kansalaisia ja hallitus kusettaa heitä lisää. Nyt tietoni tulleet useat Kelan joululahjat ovat tuskin vain sattumaa. Tämän täytyy olla täysin tietoista toimintaa. 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Tästä on tulossa kauhea ryysis niin kuin oli Kelan toimeentulotukisotkun kanssa. Lisäksi työtön ei voi päättää vaan työttömän asioista päättää joku muu.

Laitetaan tähän se kansalaisaloite kumoamaan hallituksen tekemä aktiivimalli:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2730

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Kyllä työllinenkin asioista päättää joki muu siltä osin kun haluaa sitä rahaa vastineeksi.

Älä ota rahaa veronmaksajilta niin ei tule kukaan määräilemään, saatana.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Järkkää porukalle duunia äläkä saata heitä kerjuulle.

Sipilän hallituksen aikana pienituloisten tulot ovat nousseet nopeammin kuin suurituloisten. Ensi vuonna takuueläke, toimeentulotuki ja perheellisten opintotuki nousevat rutkasti. Kaiken maailman "aktivistit" eivät vain faktoista välitä. Tärkeintä on mölyäminen.

Tämä on ihan samanlainen vasemmistohallitus kuin aina ennenkin. Velkaantumista ei saada aisoihin eikä duunaria ja yrittäjää arvosteta. Tulot verotetaan rankasti ja kaadetaan juoppojen kurkusta alas sossussa.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

NouHätä pian taivas aukee ja köyhyys lakkaa. Oppositiolla on jo nyt 51,7 % kannatus. Nykyiset hallituspuolueet jäävät oppositioon. Hallitukseen mukaan tulisi SosiViherVasemRuotKris. puolueet nimeksi tulkoon HyvinvointiVitonen, Perussuomalaiset jäävät ulos koska heidän arvopohja ei edelleenkään sovi arvokkaaseen HyvinvointiVitoset kokoonpanoon.
Tämä olkoon joulusatu hyvän mielen tuoja puolelle syrjitylle Suomalaiselle.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Kaikki hallituksen tekemät muutokset tähtäävät julkisen sektorin menojen vähentämiseen. Valitettavasti myös julkisen sektorin varojen siirtymiseen yksityiselle sektorille. Huomatkaa aktivointimalli ja ulkomaisen työvoiman harkinnanvaraisuuden poisto. Tämä kaikki tähtää yhteiskunnan kahtiajaon syventämiseen hyvä- ja huonotuloisiin. Suomea viedään kohti ultravapaan markkinatalouden yhteiskuntaa. Äänestäkää vaan vanhoja puolueita niin suunta ei muutu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On se kumma, etteivät kaltoin kohdellut työttömät tartu aseisiin ja aloita sisällissotaa.

Oliko vuonna 1918 asiat vieläkin huonommin vai onko nykyinen köyhälistö saamattomampaa ainesta ?

Toimituksen poiminnat