JuhaSalden Asiaa Aviapoliksen alueelta

Piru kirkossa

Olen itekseni sanonut, että jos haluat löytää paholaisen niin mene kirkkoon. Viimeajat ovat osoittaneet sen todeksi. Evankelisluterilainen kansankirkko on kaikkea muuta, kun se paikka jossa esim. minut kastettiin. Kirkon pirullisuus alkoi jo lapsuudessani väkipalkolla jumalanpalveluksiin raahaamisiin peruskouluaikana ja minua rangaistiin mm. nuhteluna koska en laulanut virsiä väkisin. Tästä tuli minulle henkilökohtainen kontaktini myös Akseli Koskelan manitsemiini papinperkeleisiin.

Myöhemmin yläasteiässä luokanvalvojani sai raivonpurkauksen, koska muiden poikien tavoin en suosutnut menemään ollenkaan kirkkoon vaan muiden poikein tavoin jäin aulaan. Luokanvalvojani reaktio asiaan oli, etten saanut lukukauden todistusta kun vasta maaliskuussa. Sovin myöhemmin asian aikuisiässä vanhan opettajatterini kanssa ja meillä oli jopa hyvät välit aina hänen poismenoon saakka. 

Nyt aivan lähiaikoina on otsikoihin noussut Helsingin piispaksi noussut Teemu Laajasalo ja hänen luottokortin käyttö. Asia ei ole aivan niin yksiselitteinen kuten uutisotsikot ovat antaneet ymmärtää. Visa on vinkunut kirkossa ennenkin, mutta olennaista on se kuka vinguttaa Visaa ensin ja kuka vinkuu sen jälkeen.  

Väitän ettei Teemu Laajasalon asiasta mainittaisi sanallakaan, ellei kirkko olisi avannut oviaan homoille ja lesboille. Nyt asiasta näyttävimmin esille tullut henkilö on Johanna Korhonen, joka oli aikaisemmin esillä entisenä Lapin Kansan päätoimittajana ja hänen potkunsa sai merkittävää mediahuomiota hänen kuuluessa seksuaalivähemmistöön.  Oli niin tai näin, mutta seksuaalivähemmistöön kuuluminen saattoikin olla tekaistu syy, sillä voi siihenkin kuuluminen tehdä henkilöstä ikävän ihmisen ja itse suuntautuminen oli mikä tahansa ei tee tosiasiaa toiseksi.

Edellisen piispan Irja Askolan luottokortin käyttö on ollut hyväksytympää, koska hän on pitänyt jumalanpalveluksia homoille ja lesboille. Tosin raamattu Mooseksen kirjassa sanoo, että "älä makaa miesten kanssa kuten makaat naisten kanssa", mutta nyt sekin on vääristetty Jeesuksen lähimmäisenrakkautena. Joka tapauksessa on myös totta, että Korhosen suosikki Helsingin  piispaksi oli toinen henkilö ja tässä Laajasalon ympärillä olevassa kohussa on myös kyse selvästä ajojahdista. LGBT - ihmiset nostavat omat suosikkinsa kirkon sisällä, kun se ovi on heille avattu. Piispan valintaan liittyvä loanheitto muistuttaa Yhdysvaltojen presidentin valinnan ympärillä käytävää kampanjaa. Viatonta osapuolta tässä ei ole. Piru asuu kirkossa ja voi hyvin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Piru asuu kirkossa ja voi hyvin."
Jos sinä noin näet, niin sittenpä näet. En edes hirveästi väitä vastaan, mutta tuon kuitenkin esille yhden näkökulman asiaan:
Jos näkee kovin paljon piruja muilla seinillä, muttei omallaan, onkin voinut käydä niin, että piru on päässyt myymään silmälasit.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kirkon seuraava tie voi olla antaa pappien olla mitä ne ovat. Sitä en pidä todellakaan hyvänä, jos papit olisivat sukupuolisesti poikkeavia. Eivät toki kaikki, mutta jotkut, kuten sittemmin Nokia Mission saarnaaja Markku Koivisto. Moni ihminen oli kaikkeaa muuta kuin positiivisesti yllättynyt Koiviston tavasta kosketella rukousten aikana. Tästä oli alkanut heräämään epäilys hänen sukupuoliseen poikkeavuuteen. Nämä ovat sillä tavalla ristiriitaisia asioita, kuin että moni varmasti toivoisi myös Koiviston homouden kääntyvän takaisin heteroudeksi. Katolinen kirkko tuskailee saman asian kanssa, eli toivottaa kyllä sukupuoleltaan poikkeavat tervetulleiksi, mutta samalla järjestetään rukoushetkiä "eheytymisen" toteutumiseksi. Tämä asia löytyy heidän katekismuksestaan, mutta lukuja en tähän hetkeen muista. Olen ne kuitenkin itse nähnyt, vinkin antoi Uusi Suomi blogeissa eräs kirjoittaja. Oma mielipiteeni on, että kirkolla lipsuu nyt ja pahasti. Suksen alla eivät pitovoiteet pidä, oikeasta opista puhuttaessa.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Mietin kauan laittaisinko tätä tähän.

Tässä kuitenkin mitä profeetta sanoo kansankirkosta: https://www.youtube.com/watch?v=56hzA3th1vI

Käyttäjän JuhaSalden kuva
Juha Salden

En sano itseäni profeetaksi, etten tule vääräksi profeetaksi. Katsoin tuon youtube linkin ja olen kyllä samaa mieltä, että kirkko on tuhon tiellä. Mainittu palkin vasemmalle nosto voi tarkoittaa myös sitäkin, että samat ihmiset jotka nyt pilaavat kirkkoa tekevät sitä samaa LGBT - missiota myös vasemmistossa. Molemmat tahot ovat luopuneet perinteistä keskiöstään, köyhyyden torjunnasta ja eivät siksi menesty.

Toimituksen poiminnat