JuhaSalden Asiaa Aviapoliksen alueelta

Diktatuurin paluu

Kuka sanoikaan, että kun ihmisltä viedään oikeudet yksi kerrallaan niin he eivät huomaa ennenkun on liian myöhäistä. Tätä samaa henkeä on nykyhallituksessa ja he vievät ihmisten oikeuksia yksi kerrallaan.  Samalla ihmisille syötettyjen valheiden määrässä ei ole mitään rajaa.

Joitain on sentään hereillä. Huomenna perjantaina 2.2.2018 suuri joukko työttömiä tai hallituksen toimintaan muuten tyytymättömiä kokoontuu Senaatintorille ilmaisemaan mieltään hallituksen harjoittamasta politiikasta. Samalla suurin osa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä pysähtyy. Mukana ovat mm. bussien, raitiovaunujen ja metrojunien kuljettajat. 

Oikeiston taholta on esitetty vaatimuksia, että oikeus poliitiseen lakkoon kiellettäisiin. Se on oikea diktatuurin esiasteen tunnusmerkki, vaikka sitä valhellisesti sanotaan demokratiaksi ja kansan tahdoksi.  Kansa käsitteenä on niin moniulotteinen, että se käsittää muutkin ihmiset kun vain ne, ketkä ovat samaa mieltä kun Juha Sipilä tai Petteri Orpo.

Pääministeri Juha Sipilä sanoi tekevänsä linjauksen, että hän harkitsee asemaansa pääministerinä mikäli Paavo Väyrynen menestyisi presidentinvaaleissa paremmin kun Matti Vanhanen. Paavo menestyi, mutta mitään erityistä ei tapahtunut Sipiän osalta. Kyse oli siis valheesta. Todellisuudessa Sipilä ei aikonut tehdä asian eteen yhtään mitään. Oikeasti ei ole Juha SIpilän asia miten harmasta harmaampi politikko pärjää, se ei kuitenkaan kosketa häntä yhtään. Mikäli hän sanoo mitään myötätuntoon viitaavaa Vanhasen suuntaan, niin hän valehtelee tässäkin.

Työministeri Jari Lindström sanoo, ettei aktivimallissa ole kyse suinkaan työttömien kyykyttämisestä, se nyt sattuu olemaan yhtä suuri perustavaa laatua oleva valhe kun käärme sanoi Eevalle paratiisissa, että ette suinkaan kuole mikäli söisitte hyvän- ja pahantiedon puusta. Loppu on historiaa.

Nyt tämän aktiivimallin hedelmä oli jo läpimätä ennen voimaantuloaan. Tästä on samaa mieltä ne tuhannet, joita huomenna tapaan Senaatintorilla.  Eläköön kansanvalta ja kokoontumisen oikeus. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Voitaisiin myös sanoa, että mitä huonommin valtiolla menee ja mitä rikollisempia ovat päättäjämme, sitä suurempi tarve heillä on valvoa kansalaisia totalitarisesti ja kiusata heitä kaikin keinoin.

Eli tällä hetkellä asiat ovat todella huonosti tavallisen kansalaisen näkökulmasta katsoen.

Käyttäjän JuhaSalden kuva
Juha Salden

Valtiontaloudella menee hyvin ja tulot kasvavat. Tästä huolimatta heillä on tarve kurittaa osaa kansaa. Kyse on pikemminkin ideologisesta halusta kurittaa köyhiä ja tuhota ammattiyhdistysliike ja vasemmisto.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Ikävä lukea noin vainoharhaista tuotosta.

Katsooko Salden lisäksi, että Sipilän hallitus toimillaan on saanut Suomen taloudella pyyhkimään hyvin?

Annatko siis tunnustusta Sipilän hallituksen aiemmille toimille?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #30

HT: "Annatko siis tunnustusta Sipilän hallituksen aiemmille toimille?"

Suhdanteet ovat suhdanteita, kuten tiedät Heikkiseni. Sipilän hallituksen toimista huolimatta nyt on näin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Onko kyseessä vasemmisto- vai oikeistodiktatuuri, joka on palaamassa ?

Käyttäjän JuhaSalden kuva
Juha Salden

Vasemmisto tai edes sosiaalidemokraatit eivät ole hallituksessa, joten vaihtoehdoksi jää se oikeiston diktatuuri. Vasemmistolaista diktatuuria tässä maassa ei ole milloinkaan ollut. Sen sijaan vasemmistolaisia ja kommunisteja on ollut vankilassa idelogisista syistä oikeiston laatimien lakien perustella. Olemme kovaa vauhtia palaamassa vastaavaan pisteeseen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Nyt et taida hahmottaa kokonaisuutta. Oikeisto vallankahvassa diktatuurina ja käskyttämässä maassa, jonka julkiset menot ovat n. 60 % / BKT, verotus Euroopan korkein ja samalla julkisen sektorin koko Euroopan suurin.

Historiallisesti ajatellen 1900-luvun oikeistodiktatuuri voisi olla ehkä Chile. Vasemmistodiktatuureja taas löytyy melkoisen pitkä ja verinen lista alkaen Neuvostoliitosta, Natsi-Saksasta aina nykyuiseen Venezuelaan ja pohjois-Koreaan asti.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Oikeisto ei ymmärrä minkäänlaista solidaarista toimintaa heikompien hyväksi. Siinä se syy miksi nyt he tahtovat rangaista kaikilla mahdollisilla keinoilla ay-liikettä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Huhhuh mitä potaskaa se Vellu taas suoltelee.

Päivästä ja kommentista toiseen. Peiliin katsomisesta viis.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

"Minkäänlaista solidaarista toimintaa" Vellun mielestä ei ilmeisestikään ole mahdollisten leikkaustenkaan jälkeen edelleen maailman huippua oleva sosiaaliturvajärjestelmä, ilmainen peruskoulu ja 2. asteen koulutus jne.

En ole tavannut vielä yhtään Vellun ilmeisesti oikeistolaiseksi katsomaa henkilöä, joka ei noita kannattaisi.

Ns. vasemmisto sen sijaan ei ymmärrä dynamiikkaa sosiaaliturvan ja muiden verorahoilla järjestettävien "ilmaisten" palveluiden suhteen.

Sitä, että välillä on aiemmin päätettyjä käytäntöjä ja rahavirtoja muutettava ja leikattava, mikäli on (kansan)talouden dynamiikan kannalta menty liian pitkälle ja jotta tarkoituksenmukaisuus toteutuisi.

Sitä, ettei verorahoilla kustannettavista etuuksista saa muodostua kokonaisetua vastaan toimivaa ja taloutta lopulta nakertavaa tekijää.

Kuten Suomelle hiljalleen kävi vuosikymmenten aikana lähinnä vain lisättyjen ja lisättyjen etuuksien myötä.

Nyt maksamme siitä ja maistamme sitä hedelmää, ja populististen, vastuuttomien vasemmistotahojen agitoimana suuri osa kansasta ei kykene näkemään perspektiiviharhansa ylitse.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Uusliberalismiin oppeihin kuuluu tuhota ay-liike. USA:sta voi katsoa mitä oppeja sieltä on haettu.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

USA:n talouskin oli aikoinaan hapoilla ay-liikkeen takia. Olisi hyvä muistaa, että ay-liike levisi elokuvien tapaan maailmalle juuri USA:sta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tahdotko tälläkään kertaa kertoa milloin vai onko edelleenb muiden tehtävä selvitellä juttujesi totuudellisuutta?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #7

Ilmeisesti vastarannan kiiski, kaverilla ei ainotakaan älyllistä kommenttia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #10

Tuliko tästä kommentista hyvä mieli ?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"USA:n talouskin oli aikoinaan hapoilla ay-liikkeen takia."

USAn taloudella ja varsinkin kansalaisilla meni hyvin vielä 80-luvulle, sitten tuli Ronald Reagan ja uusliberalismi, finanssikapitalismi ja globalisaatio. Työt vietiin Kiinaan ja maahan tungeksi halpatyöläläisiä joka suunnasta paitsi pohjoisesta. Sama tuhokapitalismi tuli Suomeen presidentti Koiviston mukana joka myös avasi finanssit joka päättyi 90-luvun pankkikriisiin. Pitkälti samaa jatkaa myös EU korruption ja veronkierron avulla sekä tietenkin haalimalla Afrikasta halpatyöntekijöitä joita yrittää pakottaa EU-maihin. Liian pitkä kerrottavaksi yhdellä istumalla miten lännen talous tuhottiin.

Käyttäjän JuhaSalden kuva
Juha Salden Vastaus kommenttiin #9

Muistini mukaan Ronald Reagan avasi Pandooran lippaan sallimalla halpatyön. Sillä saatiin lyhytaikainen voimakas talouskasvu. Nyt tämä uusliberalismi tuhoaa länsimaat Yhdysvallat mukaan lukien.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #9

Halpatuonti Yhdysvaltoihin aloitettiin kylläkin jo 1960-luvulla aikana, jolloin USA avasi laajemmin markkinat Saksasta ja Japanista tuotaville tuotteille. Kiinalaiset tuotteet tulivat kauppojen hyllyille pääosin 1990-luvulla ja Kiinasta tuli WTO:n jäsen v. 2001.

Niin mieluusti, kun yhden miehen ( Reagan ) ansioksi uusliberalismia, finanssikapitalismia ja globalisaatiotakin voidaan kevein perustein osoitella, kyseessä on toki yhdestä jampasta huolimatta tapahtuneet valtavat muutokset globaalissa taloudessa.

Suurempi maailman muuttaja tässä suhteessa oli Kiinan pieni mies Deng Xio Bing.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kiiski, tuulesta temmattu väite. Ensimmäiset ammattiliitot perustettiin Englannissa 1800-luvun alkupuolella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

Luit varmaan tuon ensimmäisen linkin?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #38

Juu. Mikä se sitten on se määrittely työntekijöiden liitolle ?
Milloin lienee järjestetty ensimmäinen organisoitu lakko Britanniassa ?

The history of US trade unions.

The first hundred years of U.S. history saw relatively little in the development of labor unions. A few were organized in scattered fashion, but many of those simply disbanded after they had achieved their goals, such as when the printers briefly unionized in New York City in 1778. The first successful strike in building trades took place in 1791 when Philadelphia carpenters campaigned for a ten-hour workday. The need for both skilled and unskilled labor mushroomed during the Industrial Revolution and the Civil War, and the subsequent discontinuation of slavery helped to illustrate the right of workers to receive a fair wage for their labor

Ensimmäinen lakko pidettiin nykytiedon mukaa Egyptiläisellä rakennustyömaalla v. 1052 ekr.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vuonna 1937 Yhdysvalloissa toteutettiin yhteensä 4737 erillistä merkittävää lakkoa, joten on amerikkalaisillakin oma ay-historiansa.

Tässä vielä lisää tuulesta temmattuja lakkoja Max Jussilalle:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_strikes

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Sortovuodet ovat palanneet 1899–1917, tuskin onnistuu.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Huvittavia blogeja täälläkin näkee. Eihän tämä diktatuuri ole, kun juuri saitte äänestää presidentinvaaleissa ja kohta on jo eduskuntavaalit. Oliko jossain välissä ne uudet maakuntavaalitkin? Äänestätte sellaista puoluetta tai kansalaisliikettä, jonka uskotte ajavan asiaanne.

Jos tämä diktatuuri tuntuu liian ahdistavalta, niin voisittehan pyrkiä siirtolaisiksi itänaapuriin Venäjälle tai vielä idemmäksi Pohjois-Koreaan. Ovat hyvin demokraattisia, Venäjällä saa äänestää Putinin puoluetta ja kommunisteja, Pohjois-Koreassa taitaa olla vain yksi vaihtoehto, mutta se onkin sitä (kansan)demokraattisempi :)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ai oikein saitte äänestää..kuinka fantsua!

Meinaatko asioiden hyvin kunhan muualla on vielä huonommin? Se pitäisi riittää?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Jos muualla on huonommin eli tämä on paras niistä mahdollisista vaihtoehdoista, niin kyllä tämä on hyväksi arvioitava. Toki parempaa voi aina vaatia, mikään kun ei ole mahdotonta sille, jonka ei tarvitse sitä toteuttaa.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Olen hallituksen puolella tässä. Jokainen tekee virheitä. Aktiivimalli on sellainen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Jokseenkin samaa mieltä. Vaikuttaa näpertelyltä, vaikuttaa aika byrokraattiseltakin, mutta meteli suhteessa itse asiaan on täysin suhdaton.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#12

Kostiainen on siis hallituksen virheiden puolella :)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Jos tämä nykyhallitus nyt on se diktatuurin paluu niin ainahan saa toivoa ja omalla äänestyskäyttäytymisellään vaikuttaa siihen että seuraava hallitus olisi mieluisempi.
Pääasia kuitenkin että ei mennä diktatuuriin vaan että jatkossakin äänillämme valittu eduskunta ja hallitus huutoäänestyksien sijasta laatii lait, miettii valtion rahantulot ja sen mihin verorahat laitetaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"omalla äänestyskäyttäytymisellään vaikuttaa siihen että seuraava hallitus olisi mieluisempi."

Eihän tämäkään hallitus edes noudata omaa hallituohjelmaansa, samanlaista vedätystä on odotettavissa kun vaalikeskusteluissakin halutaan monet ongelma-asiat vaieta.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Diktatuurin paluu...kunpa olisikin. Kekkonen käytti diktaattorin valtuukisa ja silloin kaikki onnistu paremmin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No kaikki viisaat sitten varmaan äänestää demareita seuraavissa vaaleissa ja sitten maailma pelastuu.

Eikä kestä kuin muutama kuukausi ja taas hallitus on ihan paska, taas joudutaan leikkaamaan ja kaikki on Rinteen syytä.

Kyllä osa äänestäjistä on niin vajaita, että jonkunlainen pääsykoe pitäisi olla, että pääsee äänestämään :)

Suomalaisen voimavara on haukkua hallitusta ja postia, siitä se tyydytys tulee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

No mitäs järkevää sdp on ehdottanut linjakseen, lisää haittamaahanmuuttoa ja ilmastonpelastamista eli samaa kuraa mitä nykyiset hallituspuolueet. Mikäli joku uskaltaa kritisoida tätä linjaa mediassa, vaiennetaan ja saa haukut päällensä.

Käyttäjän JuhaSalden kuva
Juha Salden

Mielestäni ei ole haittamaahanmuuttoa. On vain maahanmuuttoa, vaikka tiettyjä kansoja tai etnisiä yhteisöjä ei arvostetakaan. Miksi ylipäätään tässä tarviitiin maahanmuuttaja - ulottovus? Kirjoitin hallituksesta, enkä maahanmuuttajista.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

JS: "Oikeiston taholta on esitetty vaatimuksia, että oikeus poliitiseen lakkoon kiellettäisiin. Se on oikea diktatuurin esiasteen tunnusmerkki, vaikka sitä valhellisesti sanotaan demokratiaksi ja kansan tahdoksi."

Kutsun sellaista demokratuuriksi - diktatorinen sisältö, vaikkakin demokratian ulkoiset tunnusmerkit näennäisesti ovatkin jäljellä.

Tosiasiassa Suomen ammattiyhdistysliike on perin ylikonsensushenkistä ja tilastojenkin valossa meillä ei hevin lakkoilla. Tässä(kin) suhteessa arvostan Italiaa, Ranskaa ja Espanjaa, sillä terveellä temperamentilla ei liian pitkään oteta vastaan kyykyttämistä. Toisaalta, kun meillä suututaan, siitä on oksat pois. Kun yhteiskuntarauha täällä saadaan horjumaan, kun sitä yritetään - kuten nyt - horjuttaa, voipi sitten EK:ta, hallitusta ja pahoja oikeistovoimia oikeasti sattua.

Mitä aktiivimalliin tulee, on hyvä muistaa, että pahan primus motorin, Kokoomuksen eräät edustajat edellisellä pelikaudella juttelivat ns. osallistavasta sosiaaliturvasta. Se on nyt saatu, huolimatta perustuslakivaliokunnan kriittisestä lausunnosta ja tyystin puuttuvasta lain vaikutusarvioinnista. Jos vyöry tästä lähtee liikkeelle, jonkinlainen realiteeteista muistuttaminen hallitukselle ja myös EK:lle, jonka poliittinen etäpesäke Kokoomus on siellä hallituksessa (ei silti, saman vastuun kantavat yhtä lailla Keskusta ja Siniset), hyvä niin.

On erinomainen asia, että kerrankin ammattiyhdistysliike tukee prekaaria, työtöntä, aktivoitavaa. Jokainen kun voi milloin tahansa olla sellainen ja yhteiskunta on niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Perustuslaki ja sn tulkinta eivät pahaa estä, tuo laki tulkintoineen kun on pelkkää mustetta ja paperia tai bittejä jossakin. Italian tuorein suojelupyhimys sai nimekseen San Precario, vaikkakin leikillisesti, niin asia on vakava.

Demokratuurin suuntaan on menty jo pitkään. On vastaliikkeen aika.

Käyttäjän JuhaSalden kuva
Juha Salden

Kiitos tästä hienosta sanasta. "Kutsun sellaista demokratuuriksi - diktatorinen sisältö, vaikkakin demokratian ulkoiset tunnusmerkit näennäisesti ovatkin jäljellä."

Laitan sanan korvan taakse, mutta samalla varon sen liikakäyttöä. Haluan tuoda asiani ilmi kansantajuisesti, vaikka kirjoittamallani sisällöllä näytinkin ymmärtäväni itse demokratuurin merkityksen.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Tuota kansantajuista vastausta minäkin kaipaisin eräisiin kysymyksiin.

Kysymys nummero yksi:

Voiko työtön menettää osan vähäisestä toimeentulostaan huolimatta siitä, että on aktiivinen ja hakee työtä sillä kuuluisalla "apinan raivolla":

Kysymys nummero kaksi:

Montako uutta pysyvää työpaikkaa luodaan näillä "aktivointitempuilla".

Ja mitä vähemmän vastauksissa - siis jos niitä tulee - on viittauksia seuraaviin sanoihin tai lyhenteisiin; Kokoomus, Keskusta, Siniset, Vihreät, PerusSuomalaiset, AY, EK, SAK, etc, niin sitä kansantajuisempia ne vastaukset ovat.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Koko aktiivimalli perustuu vain ekonomistien korrelaatiomalleihin. Onhan selvää, että rankaisemalla työttömiä saadaan ainakin muutama heistä hakemaan jonkinlaista pätkätyötä tai "kursseja", jolloin saadaan kaunisteltua "virtuaalisia" työttömyystilastoja. Mallihan osoittaa myös, että mitä kovemmat rangaistukset sitä useampi hakee työtä eli ottamalla käyttöön todelliset raipparangaistukset saataisiin paras tulos! Odotan vain, milloin hallitus ryhtyy tähän.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Työttömyystilaston tulisi perustua siihen määrään henkilöitä, jotka saavat tiettynä päivänä työttömyyteen liittyviä avustuksia. Ministeriön tilastoinnin mukaan työvoimapoliittisia avustuksia maksettiin v. 2017 joulukuussa 411.000 henkilölle, joka vastaa 14,9 % työttömyyttä. 150.000 henkilöä oli työvoimapoliittisten palveluiden parissa esim. kuntoutuksessa, tukityöllistettynä, kursslla ym.

Käyttäjän JuhaSalden kuva
Juha Salden

Yksi näkökulma puuttuu tästä keskustelusta ja se on joukko työkyvyttömiä, jotka ovat väkisin työvoimatoimistossa työttömänä työnhakijana, koska heidät on "ihmeparannettu" vakuutusyhtiön tai Kelan lääkärin toimesta. He eivät tule milloinkaan työllistymään, mutta aktiivimalli tulee koskemaan myös heitäkin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

SAK voisi järjestää mielenilmauksen kohtuuttomia vakuutuslääkäreiden lausuntoja vastaan, mutta taitaa olla pahasti oma lehmä ojassa työeläkeyhtiöiden päätännässä.

Toimituksen poiminnat