JuhaSalden Asiaa Aviapoliksen alueelta

Kuka on oikeasti loinen?

Edessämme on romahdus ja se voi olla paljon lähempänä, kun osaamme edes arvata. Valtion talouden parantuminen on vain silmänlumetta. Talous on kasvussa, mutta kasvusta nauttivat entistä pienempi joukko ihmisiä. Talouden lisäksi kasvavat myös ruokajonot ja köyhien ahdinko. 

Uusliberalisitinen menestysteologia on rynninyt läpi yhteiskunnan kaikilla kerroksilla ja monen työssäkäyvän ajatteluun kuuluu, että työttömät ovat jollain tapaa itse syyllisiä huonoon osaansa. Ainakin he saavat työttömyyskorvausta ja sosiaalietuuksia liian helposti. 

Todellisuudessa saadaksesi toimeentulotukea sinun täytyy olla pulassa. Oikeasti sosiaaliturva on rakennettu apinan aivoilla ja jätetty sikseen. Porvareilla voi olla hyvinkin paljon tietämystä talouden instrumentiesta, mutta itse tunneäly puuttuu suurimmalta osalta.  Tuloksena on yhteiskunta, jossa me elämme.  Tätä liian helposti saatavaa sosiaaliturvaa voisi kuvata siten, että vielä työelämässä tanssit nuoralla. Yht´äkkiä tämä nuora katoaa altasi. Putoat ja saat pahan tällin. Tämän jälkeen sinut kääritään verkkoon, jotta et aivan kuolisi. 

Sosiaaliturvan perimmäinen ongelma on se, että sen rakenteet perustuvat edelleen 1980 - luvulle, jolloin maassamme vallitsi käytännössä täystyöllisyys. Tosin kokoomus vastusti tätäkin. Tuskin lakia toimeentulotuesta oli saatu voimaan, kun kokoomuksen innokkaat apostolit saarnasivat sosiaalitukien väärinkäytöstä. Todellisuudessa joka yhteiskunnassa loisia on noin yksi prosentti, oli järjestelmä mikä tahansa. Loiset löytävät keinonsa oli sitten sosiaaliturvaa tai ei.

Itse olen sen ikäinen, että sosiaaliturvan väärinkäytön näkyvin apostoli on Ben Zyskowicz, joka vähintään kerran vuodessa muistuttaa valtion tyhjäksi kuppaamisesta.  Muistuksena mainitaan, että Ben Zyskowicz on toiminut sinä parempana loisena,  eli kansanedustajana vuodesta 1979 asti. Toisin sanoen hän on saanut ainakin 39 vuotta yhteiskunnan tukea apostolin toiminalleen, jossa hän moittii niitä, jotka saavat yhteiskunnalta vähemmän rahaa kun hän itse.

Maakuntauudistus ja SOTE tuhoavat terveydenhuollon kokonaan. Silloin meillä on nähtävissä Amerikan mallia, jolloin köyhät kuolevat oikeasti. Television uutisissa on ollut jo puhetta, ettei kaikkia kannata hoitaa. Mikäli kannattavuuden rajana pidetään talouden mittareita, niin kannattavuus on vain säädöstä kiiini ketä kannattaa hoitaa.

Hyvinvointivaltio on käytännössä tuhottu Suomessa ja Ruotsissa. Ruotsin tuho johtuu kokoomuksen veljespuolueesta Moderaateista. Ruotsissa on monta muutakin ongelmaa, kuten vaikka epäonnistunut siirtolaispolitiikka, jota taas äärioikeistolaiset liiottelee. Asiat eivät ole aivan niin surkeasti, mitä he esittävät vaikka paljon vakavia on ongelmia onkin.

Missä kokoomus, siellä ongelma. Kokoomuslainen ongelma se, että vain köyhää saa sanoa loiseksi, vaikka käytännössä kokoomuslaiset ja keskustalaiset kahmivat rahaa omiin liiveihin minkä ehtivät. Kuka on oikesti loinen?  - Ei ainakaan leipäjonossa oleva.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ongelma on siinä, että vaalikarja määkii (äänestelee) aina samat tyypit edustamaan itseään. Ja valituksi tulevat ne, jotka osaavat esittää itsensä karismaattisina je miellyttävinä henkilöinä. Mikä taito on yksi narsistin tunnusmerkeistä. Tämä piirre sekä valitettavan monien 'kansanedustajien' rajaton vallanhimo, itsekkyys ja ahneus tukevat tätä diagnoosia hyvin.

Loppujen lopuksi, kun eduskunnan työskentelyä ja 'kansanedustajien' toimia katselee, huomaa sen että valituiksi ovat tulleet enimmältään sellaiset henkilöt, jotka huonoimmin sopivat näihin tehtäviin. Suomalaisista suurin osa ei valitettavasti ole riittävän kriittisiä ehdokasta valitessaan.

Jocke Rantanen

Ongelma ei ole se että eduskunnassa on "väärät edustajat".
Ongelman nimi on "ryhmäkuri". Ään§estäjät eivät valitse edustajia eduskuntaan vaan napin painajia, niitä jotka painavat sitä nappia mitä käsketään. Jos näin ei tee niin lentää ryhmästä ulos ja/tai saa muita sanktioita "rikoksen" vakavuuden mukaan. Joutuu jopa oman puolueensa kiusaamaksi vaikka meillä tehdäänkin kovasti työtä koulukiusaamisen vähentämiseksi. Se vain ei koska eduskuntaa.

Ryhmäkuri pitäisi lailla kieltää ja erottaa sitä harrastanut puolue määräajaksi eduskunnasta periaatteella suljetaan pois tutkinnan ajaksi ja sitten tuomio jos todetaan syylliseksi.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Perusta yritys tai tee jotakin. On se ihme kun aikuinen mies ruikuttaa että sossusta saa liian vähän rahaa ja nimen kirjoittaminen lomakkeisiinkin on liian työlästä. Ihme velliperseitä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ihme velliperseitä."

Pylkkösen järjenvaloa.

Toimituksen poiminnat