JuhaSalden Asiaa Aviapoliksen alueelta

Turhat ja tyhmät terveyskeskusmaksut

Kuka haluaa vapaaehtoisesti tukea veroparatiisista käsin toimivaa parasiittia? Moni meistä tekee sen tahtomataan ja myös tietämättään.

Tähän riittää se, että liukastut talvella, ranteesi murtuu ja siihen tarvitaan lasta tai sitten verenpaineesi on koholla ja lääkäri ensin kirjoittaa reseptin, menet apteekkin ja ostat lääkkeen jolla verenpaineesi asettuu takaisin normaalilukemiin. Samalla varmistat mahdollisuuksia elää vanhaksi, sillä et kuole aivoveritulppaan kohonneen verenpaineen seurauksena.

Palaat kotiisi lasta kädessäsi tai töihin verenpainelääkeen kanssa. Reilun viikon päästä kotiisi tulee lasku. Laskun summa vaihtelee riippuen kotikunnastasi. Vertailun vuoksi maksu on:

- Kotikunnassani Vantaalla:  16,40 €,

- Helsingissä Helsinkiläiset 0€, ulkopaikkakuntalaiset 16,40 €,

- Espoo 16,40 €

- Turku 20,40 €

- Tampere 17,70 €

- Lahti 41,20 €

 

Vertailun tuloksena Lahden vähäosaiset maksavat huonon taloustilanteen paitsi työttömyytenä, niin myös korkeina asiakasmaksuina. Monet terveysongelmat kasaantuvat juuri pienituloisille. Heissä näkyvät epäonnistunut talouspolitiikka monen lääkkeen kulutuksena, joka tarkoittaa mm  verenpaine, kolestroli ja sydänlääkkeiden lisäksi montaa muuta lääkettä. 

Lisäksi lahtelaiset maksavat hintaa, mitä Terveyskeskuskäynnistä aiheutuneen laskun kirjoitus itsessään maksaa. 

Vantaalla ainakin aiemmin laskun kirjoitti Lindorff. Toisin sanoen liukastuminen oli epäonni sinulle ja onnenpotku veroparasiitti Lindorffille.

Terveyskeskusmaksuista tulisi luopua jo siitä syystä, että monissa kunnissa niiden kirjoittaminen maksaa enemmän, mitä niistä saadaan asiakasmaksuja. Näin paitsi Lahdessa, jossa taas terveyskeskuspäivystyksen siirtyminen Akuutti nimiseen palveluun on ollut kallis ja huono muutos.  Vanhoja terveysasemia taas uhkaa purkaminen, sillä ne ovat vahvassa homeessa. Homeessa ovat myös vastaanottovirkalijoiden korvat, joiden tehtävä on väittää asiakkalle vastaan ja saada todella lääkäriä tarvitsevat joko keskusairaalaan päivystykseen, yksityiselle tai sitten yksinkertaisesti heittämään lusikkansa nurkaan.

Ulosotossa on satoja tuhansia terveyskeskusmaksuja. Näin jossain luvun 400 000 kappaletta. Laskun kirjoittamsiesta Lindorff tai Intrum Justitia on laskuttanut kotikuntaasi noin 40 euroa kappaleelta. Lahden kaupungin luku 41.20 € on liki totuus. Jotta luvuista tulee jotain havaintoa, niin selvennän:

- Ulosotossa olevia TK - maksuja on noin 6 400 000 €

- Näiden TK- maksujen kirjoittaminen on maksanut 16 500 000 €

Terveyskeskusmaksujen kirjoitus on suurimassa osin suora kädenojennus Lindorffille tai Intrum Justitialle, eikä niiden perinnässä ole mitään järkeä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Odattaa sopii kun saavat nämä pörssärien keinottelun kohteeksi ja sitähän hallituksemme sitkeästi haluaa. Ollaan menossa aikaan jolloin on vapaus valita jos on rahaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomessa on aina ollut vapaus valita jos on rahaa, nyt mennään amerikanmalliin jossa lääkäriin ei pääse ilman rahaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Britanniassa ei ole terveyskeskusmaksuja, vaan laadukkaat terveyspalvelut ovat jonottamatta täysin ilmaisia koko kansalle. Tämän lisäksi kaikki lääkkeet ovat ilmaiset vanhuksille, lapsille ja raskaana oleville naisille.

PS. Myöskään erikoissairaanhoito keskussairaaloissa ei ole Suomessa ilmaista, vaan pienenkin toimenpiteen ( esim. leikkauksen ) jälkeen postilaatikosta kolahtaa helposti 300-1.000 euron maksuvaatimus. Tämäkin on kuitenkin muuten Britanniassa täysin ilmaista.

Käyttäjän EfeAltngediz kuva
Efe Altıngediz

Eipä nyt sotketa Amerikan mallia tähän, kyllä Suomessa asiat on vielä hyvin verrattuna USA:han.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001673358....

Käyttäjän SeijaHuuhtanen kuva
Seija Huuhtanen

Helsingissä muistaakseni luovuttiin terveyskeskusmaksuista juuri sen vuoksi, että laskuttaminen tuli kalliimmaksi kuin laskuista luopuminen.

Jos murtaa ranteen, niin se olisi Helsingissä luultavasti paikattu jonkun sairaalan poliklinikalla ja sehän maksaa, muistaakseni nykyhinta on yli 40 e.

Toimituksen poiminnat