JuhaSalden Asiaa Aviapoliksen alueelta

Köyhien bussi

Jotkut teistä on varmaan tietoisia, että ympäri Eurooppaa kiertää kaksi bussia keräämässä vetoomuksia Euroopan laajuisen vähimmäistulon puolesta. Mikäli asia ei ole vielä aivan tuttu, niin voit katsoa kiertuetta seuraavasta osoitteesta:

 

http://eminbus.eu/bus-tour/

 

Miksi tämä kiertue, tai miksi koko hanke. Itse aktvistina näen tämän tärkeänä seuraavista syistä:

- Kerätyt nimikirjoitukset antavat painetta kansallisille parlamenteille tehdä jotain vähimmäistulon eteen

- Myös globaali kapitalismi on saamassa vastavoimaksi globaalin aktivismin

 

Kunnollinen perusturva on osa Eurooppalaista kulttuuriperintöä ja arvomaailmaa. Sen tuhoutuminen uusliberalististen voimien ansiosta tuhoaa myös Euroopan sellaisena kun me sen tunnemme.  Eurooppa vaiko Euroopan yhdysvallat, siinä vasta kysymys ! Ihmiset, jotka joutuvat turvautumaan toimeentulotukeen ovat usein väliinputoajia koska tukemme perustuvat lainsäädäntöön. Sairauspäivärahat tai työkyvyttömyyseläke päätetään usein sairauden ICD10 - koodin perusteella, onko ihminen oikeasti kipeä. Subjektiivinen tuntemus tässä on sivuseikka.

 

Kunnollinen palkka ensisijausesti ja koko Euroopan laajuisesti on lopulta meidän kaikkien etu. Aivan takapihallamme Baltiassa on ongelmia ratkaistu hyvin uusliberalistisesti. Esimerkiksi Liettuassa toimeentulotuki on vain 53 € kuukaudessa ja sen hakeminen on hankalaa. Maasta pois muuttaminen on maan tapa hoitaa sosiaalisia ongelmia. 

Tähän perustuu myös halvat työntekijät. Uusliberalisimi on kuin syöpä. Se alkaa yhdestä maasta ja leviää kulovalkean tavoin toiseen maahan siirtolaisuuden ja halpojen palkkojen vuoksi. Lopulta tämä romuttaa järjestelmän myös toisessa maassa. 

 

Muukalaisviha ei ole vastaus asiaan. Vastaus on parammat palkat, joilla tulee oikeasti toimeen ja sosiaaliturva joka on riittävä kunnolliseen elämään ja niin kauan kun sitä tarvitsee.  Meillä on ongelmana myös rikkaat ihmiset, jotka eivät halua maksaa veroja. Veroparatiisit on tärkeää estää. Verot ovat lopulta meidän kaikkien hyväksi. Parempi sosiaaliturva tarkoittaa myös sitä, että yhä useampi käyttää rahaa kauppoihin, joka taas tarkoittaa enemmän työtä ja talouskasvua.  Kyse on siis enemmän tahdosta kun rahasta.

 

Kun kuukausi sitten hyppäsin EMIN bussin matkaan Irlannissa, minulle sanoi eräs mies Dublinissa, että me kaikki olemme hulluja. Ehkä olemme, mutta meillä on unelma reilummasta maailmasta. Monia, keillä on unelma ja jotka tekevät jotain unelmansa eteen on hullun maine.  Oikeastaan on kivaa olla hullu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Tuo lienee se vetelien porsaiden dösä. Köyhä ei mitenkään välttämättä ole vaatimassa ilmaista rahaa tekemättä mitään sen vastineeksi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Köyhä ei mitenkään välttämättä ole vaatimassa ilmaista rahaa tekemättä mitään sen vastineeksi."

Joo ei, se on lähinnä rikkaiden piirre.

Pekka Pylkkönen

Miten vain, mutta kyllä blogisti tekstissään syytti köyhiä yleisesti riistäjiksi. Sellaisesta pitäisi päästä eroon. Moni voi kokea loukkaavana sen että häntä syytetään halusta viedä toisen rahat vain siksi että hän on köyhä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Olisin voinut tulla Helsinkiin, mutta oli muita paljon tekemistä, joita ei voinut jättää. Jos bussi olisi ollut Turussa, niin ehkä olisin ehtinyt käymään hetken aikaa.

PS. Älä pyyhi Pylkkösen kommentteja, sillä ne on hienoja muistotekstejä tulevaisuudessa.

Käyttäjän JuhaSalden kuva
Juha Salden

Olemme Turussa 16.6 Tervetuloa silloin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@5. Hieno homma! Minä tulen paikalle.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

"Kunnollinen perusturva on osa Eurooppalaista kulttuuriperintöä ja arvomaailmaa."
Eipä tätä ainakaan täällä eteläisessä Euroopassa ole nähty eikä koettu.

Toimituksen poiminnat