JuhaSalden Asiaa Aviapoliksen alueelta

Yleistuki - Universal Credit on suuri virhe

Brexitiin valmistautuvassa Britanniassa kouhuu suuri ongelma, jonka mediahuomio on jäänyt oikeistopopulistien lempilapsen varjoon. Tämä ongelma on nimeltään Universal Credit, joka on tuonut lisää köyhyyttä, kurjuutta, asunnottomuutta ja ennenkaikkea nälkää näkeviä lapsia. 

Uusliberaali politiikka sai alkunsa jo Margaret Tatcherin aikana. Mitään hyvää sillä ei ole saatu aikaan. Britannia oli  Euroopan sairas mies aikaa ennen Tatcheria, mutta nyt on vuorossa sadonkorjuu.  Tuloksena on valtavat erot eri yhteiskuntaluokkien elintasossa, hyvinvoinnissa ja ennenkaikkea terveydessä.

Theresa Mayn hallitus aikoo opastaa brittejä terveempään elämään ohjelmilla, joita noudattamalla asiakas voi välttää lihomista, syöpää ja sydäntauteja. Näistä ohjelmista ei ole hyötyä mikäli tällä ohjelman kohderyhmällä ei ole taloudellisia mahdollisuuksia noudattaa tätä ohjelmaa.

 

Sosiaalipolitiikka tarkoittaa julkisia toimia, joilla pyritään takaamaan väestölle kohtuullinen elintasoturvallisuus ja viihtyvyys sekä näihin toimiin kohdIstuvaa tutkimusta.  Itse tutkimus ansaitsee myös kritikkiä, koska sen parametrit laitetaan jo lähtökohtaisesti tukemaan hallituspoltiikkaa.  

Tätä on myös professori Juho Saaren tekemä tutkimus, jossa hän ei usko perustuloon ja kannattaa yleistukea.  Sen kenen leipää syöt, sen lauluja myös laulat sopii tähänkin.  Tämän tutkmuksen lähtökohta on tuoda tilastotietoa, joka tukee pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelmaa. Tämä osaltaan syö koko tieteen uskottavuutta.

Lisää nollauskottavia lausuntoja tulee myös terveyhden ja hyvinvoinnin laitoksen THL suunnalta. Lausunnot, jossa kehoitetaan olla avoimia mm. kuntouttavan työtoiminnan suhteen. Tosiasia on kuitenkin se, että edes lausujan pankki ei tulisi olemaan ollenkaan avoin esim. asuntolainan suhteen, mikäli tämän tutkijan työsuhde muutetaan kuntouttavaksi työtoiminnaksi. 

Sosiaalipolitikka on jo lähtökohtaisesti valuvikainen. Sillä halutaan antaa ohjeita ylhäältä alaspäin välittämättä siitä, onko ylhäältä annettu aina oikein tai edes järkevää. 

Haluammeko me nyt toistaa Britannian virheet ja kertoa, että Juho Saari oli väärässä. Tämän virheen voi kertoa myös nyt

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat